#ålgårdorientering

No feed

#vardejakten

No feed

Eikefjellet

Ny turløype på Lima 

Ny turløype på Lima
Martin Ravndal og Den eldre garde har merket og kvistet en ny turløype på Lima. Den bør du prøve snarest!

Kan gå med barnevogn
Starten er på indre Lima, helt nordøst for Limavatnet, ved gården til Norvald Reiersen. Her er det opparbeidet og merket ny flott parkeringsplass. Her har de og satt opp et skilt som viser vei. Løypa er ellers godt merket med trepåler med blå bånd.
Første del av løypa følger en gammel kjerrevei. Her er mykt og godt underlag å gå på. Faktisk er det mulig å gå hele det første strekket til Streitatjørn med barnevogn.

Pust i bakken
Gå gjennom grinda og følg den gamle kjerreveien over marka og oppover lia. Etter å ha forsert gjerdeklyveren passeres en litt spesiell rasteplass. Her har grunneier Norvald Reiersen plantet busker og trær og satt ut stoler. Ta gjerne første rasten her.
Videre følger vi veien som snirkler seg oppover mot Streitatjørna. Først et par litt bratte kneiker før landskapet åpner seg opp inn mot tjørna.
Etter steinbrua bærer det inn i granskogen. Hold til høyre inne i skogen og følg stien som snirkler seg mellom granleggene. Vel ute av skogen venter en siste bakke før åpenbarelsen viser seg. En storslått utsikt over Ravndal, Vølstadsenderen og Oltedalsvatnet. Ta en pust i bakken og nyt utsikten.
Videre skal vi nedover bakken mot Ravndal et lite stykke, før vi for alvor dreier sørover. Vi skal over steingjerde og inn på kjerreveien på andre siden. Videre opp i skaret mot Sjurstjørna. Her snirkler stien langs vatnet på store steiner. En ny gjerdeovergang, gjennom en tett barskog og ut i det åpne terrenget igjen.

Majestetisk utsikt
Etter å ha passert speiderhytta på Bjelland skal vi over marka og ned mot skogen. Hold litt til venstre, finn merkene som går inn i skogen. Nå endres terrenget til litt mer småkuppert, spredt bjørkeskog og småmyrer.
Etter hvert dreier stien østover mot Bjelland et stykke før den igjen snur og vi vender nesen vestover mot Eikefjellet.
Selve oppstigningen til fjellet går fint fra denne siden. Utsikten fra den 312 meter høye toppen er verdt strevet. Spesielt mot vest er det praktfull utsikt over Gjesdal, Limavatnet og Edlandsvatnet.
Husk å skrive deg inn i vardejaktboka som er plassert på veggen på skuret her oppe.

Kanskje en rev?
Nedstigningen fra fjellet er rett mot vest. Følg merkene ned i bjørkeskogen, mellom mosegrodde bjørkelegger og urgamle steiner. Et stykke ned i skogen passeres reverøysa. Som navnet tilsier er det rev her den dag i dag. Gå forsiktig, så kanskje du er heldig og får et glimt av den sky hønsetjuven.
Nå åpner landskapet seg igjen. Stien følger i venstre kant av den første åpne sletta. Videre inn på ny kjerrevei som loser oss ned den siste kilometeren til riksveien mellom Gjesdal og Lima. Følg veien tilbake til parkeringsplassen.

Rundturen er på cirka åtte kilometer. Turen tar mellom halvannen og to timer med innlagte stans.
God tur!

3 kommentarer til Eikefjellet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Grasrotandelen

Husk: Ålgård Orientering
Reg. nr. 985279519

#ålgårdorientering

No feed