#ålgårdorientering

No feed

#vardejakten

No feed

Rossåsen

 

Rundtur i tre kommuner 

 

En rundtur over Rossåsen tar oss innom både Sandnes, Time og Gjesdal kommune.Det er en rekke alternativer til å nå denne toppen som ligger like ved krysset mellom de tre kommunene. Det er like fint å gå fra Åslandssiden, Fjermestad, Torvmyra og Bærland skole som fra fra Rossåsen.

 

Formidabel utsikt
Vi velger det siste og det korteste alternativet, med start fra vanntanken på toppen av Granliveien. Herfra er det kun et par hundre meter opp til toppen av Rossåsen. Følg stien som tar av der veien slutter ved bommen. Følg stien til høyre for vanntanken til gjerdeovergangen. Etter gjerdet begynner stigningen. Men selv om det er litt bratt og glatt enkelte steder, er det en overkommelig tur til topps for de aller fleste. Det går på et kvarter.

Selve varden på toppen er ikke mye å skryte av, men det er derimot utsikten. Siden det ikke ligger noen høyere topprer rundt Rossåsen, er utsikten formidabel i alle retninger. Vi ser Ålgård og Madlandsfjellene mot sørøst. Vestover ser vi havet og i nord ligger Sandnes og Sviland.

Husk å skrive deg inn i den nye boka.

 

Skogen må gi tapt
Vi tar en annen vei tilbake. Vi vender nesa sørøst mot Fjermestad og følger åsryggen slakt nedover til gjerdeklyveren. Etter den fortsetter vi nedover stien til jordet. Over grøfta og langs søndre kant av jordet til grinda. Nå er mulighetene mange. Et alternativ er å følge grusveien sørover, og enten ta av østover mot Torvmyra, eller fortsette til Fjermestad.

Vi velger den kortere varianten og går forbi grinda og fortsetter å følge den høyre jordekanten. Like før vi er helt nord på jordet går en utydelig sti over grøftene inn i småskogen. Snart blir stien tydeligere og vi kommer til gjerdeklyveren som tar oss inn i granskogen. Inne i skogen er det flere stier å velge. Dette er i det hele tatt en flott, gammel barskog som er ypperlig for ungelek. Bare så synd at det meste av den har måttet gi tapt i forbindelse med det nye boligfeltet som er under utbygging her.

Stien tilbake til vanntanken er ikke vanskelig å finne.

Kart for utskrift: Figgjo vardejaktkart


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Grasrotandelen

Husk: Ålgård Orientering
Reg. nr. 985279519

#ålgårdorientering

No feed