Vallresknuten

Et fyrtårn i fjellet –  Vallresknuten

Vinterstid ser den ikke så imponerende ut. Men varden på Vallresknuten er et vakkert skue sommerstid. Utsikten fra nesten 900 meters høyde likeså.

Mange har gått til Vallresknuten (885m) på ski. Men det er ingen grunn til ikke å avlegge denne kjempen mellom Frafjord- og Øvstabødalen en tur også sommerstid.

Følg merket sti
Du må beregne halvannen time på de fire kilometerne fra Giljastølen til Vallresknuten. Noe kortere tilbake igjen.

Parker på den innerste parkeringsplassen. For å slippe å gå over myra på sletta, lønner det seg å følge grusveien 100 meter ned mot Giljastølsvatnet. Ta til venstre ved bommen og følg veien til skitrekket. Her begynner moroa.

Følg grusveien som snirkler seg oppover skibakken. Først under selve heisen, så etter hvert i bakken. I siste høyresving, før den siste kneika, tar stien av opp til venstre. Det er viktig å finne akkurat dette stedet. Denne stien er steinmerket helt til målet.

Går av seg selv
Det er ganske greit å følge stien oppover skaret. I tørre perioder kan du gå turen i joggesko, selv om fjellsko er å anbefale i det noe ulendte terrenget. Etter den siste oppstigningen flater terrenget ut. Snart dukker Vallresknuten opp, med den mektige varden som et fyrtårn i horisonten.

Nå er det lett å se hvor du skal. Hold til venstre, stien går på nordsiden av Måkavatnet. Her er det småkupert, men fin sti å gå på. Et par kryssende bekker er ypperlige drikkestasjoner. Da går den siste bakken opp til selve toppen av seg selv.

Nyt utsikten. I nord rager fjellene i Frafjord med Frafjordhatten i sentrum. Sørover ser du over Øvstabødalen til Maudal og Myrafjell. Husk å skrive navnet ditt i boka.

En kommentar til Vallresknuten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Grasrotandelen

Husk: Ålgård Orientering
Reg. nr. 985279519

#ålgårdorientering

No feed